Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaný kapr po vídeňsku:
800 g kapra
| podle chuti a potřeby: sůl, pepř, strouhanka, hladká mouka
| 2 vejce
| 0,5 dl piva
| 150 g oleje
| Marináda: 0,6 l vody
| 0,2 l octa
| po 1 kusu: cibule, mrkev, petržel
| půl celeru
| podle chuti: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl
| 2 lžíce cukru
| 0,5 dl oleje
Postup přípravy receptu Marinovaný kapr po vídeňsku:
Kapra nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehanými s pivem, strouhance a na oleji opečeme. Ve vodě svaříme ocet, cibuli, kořenovou zeleninu, koření a nálev necháme vychladnout. Studené porce vložíme do nádoby, posypeme tymiánem, zakápneme olejem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme marinádou. Necháme odležet v chladu nejméně 48 hodin.
Fotky receptu Marinovaný kapr po vídeňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!