Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaný kapr podle kuchařky Boženky:
600 g kapra
| 3 vejce
| 80 g hladké mouky
| 100 g sádla nebo oleje
| sůl
| Marináda: 0,5 l vody
| mrkev
| petržel
| půl celeru
| podle chuti: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, mletý pepř
| 2 cibule
| citrón
| 1/4 l octa
| 2 dl červeného vína
| 0,5 dl oleje
Postup přípravy receptu Marinovaný kapr podle kuchařky Boženky:
Kapra nakrájíme a porce osolíme, obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vaječných bílcích a znovu v mouce. Na sádle nebo oleji opečeme do zlatova a necháme vychladnout. Porce vložíme do nádoby, posypeme jemně tymiánem a zalijeme marinádou. V chladu necháme odležet minimálně 48 hodin. Marinádu připravíme tak, že v půl litru vody povaříme kořenovou zeleninu, koření, cibuli, na plátky nakrájený citrón, přidáme víno, ocet, krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého nálevu přidáme olej a vše nalijeme na porce kapra.
Fotky receptu Marinovaný kapr podle kuchařky Boženky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!