Vložil: | Aknels |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaný losos s tartarem:
Na tartar:
| 100 g filetu z čerstvého lososa
| 30 g ředkviček
| 30 g okurky
| 30 g šalotky
| 30 g kaparů
| 5 g pažitky
| 5 g kopru
| 50 g zakysané smetany
| 0,1 l olivového oleje
| šťáva z 1 citronu
| sůl
| pepř
| Marinovaný losos:
| 100 g filetu z lososa
| 100 g soli
| 10 g cukru
| 2 g badyánu
Postup přípravy receptu Marinovaný losos s tartarem:
V míse smícháme rozmixovaného lososa, omytou a nakrájenou zeleninu kromě pažitky, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej. Odděleně rozmixujeme zakysanou smetanu a nasekanou pažitku. Vzniklý tartar uchováme v chladnu. V míse smícháme sůl, cukr a drcený badyán. Vidličkou propícháme kůži na filetu, potřeme jej marinádou a necháme v ledničce 24 hodin. Pak filet pokapeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Na střed lososového plátku dáme lžičku tartaru a zabalíme do svazku pažitky. Podáváme se smetanou a toasty.
Fotky receptu Marinovaný losos s tartarem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!