80 g olej
| dle chuti: sůl a mletý černý pepř
| 1 bobkový list
| dle chuti: tymián
| 1 citron
| 600 g mořský jazyk filé
| marináda:
| 1 ks cibule
| dle chuti: nové koření
| 2,5 dl voda
| 2 dl vinný ocet
| dle chuti: hřebíček
| 3 lžíce cukr
| 3 lžíce olej
| dle chuti: celý černý pepř
Postup přípravy receptu Marinovaný mořský jazyk:
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vinný ocet, vodu, cibuli a koření svaříme a necháme vychladit. Pak marinádu scedíme.
Filé z mořského jazyka očistíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
V pánvi rozpálíme olej a filé z jazyka orestujeme z obou stran. Opečený jazyk vložíme do vhodné nádoby, nejlepší je samozřejmě kameninová. Přidáme tymián a ještě trochu pepře. Nakonec jazyk zalijeme marinádou a necháme v chladu odležet.
Fotky receptu Marinovaný mořský jazyk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!