1000 g bůčku
| 5 ks kuliček pepře
| 5 ks bobkových listů
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: voda na vaření
| Marináda:
| 15 ks stroužků česneku
| 1 lžička mletého pepře
| 1 lžička kari koření
| 1 lžička sladké mleté papriky
| 1 lžička grilovacího koření
| 1 lžička worcesterské omáčky
| dle chuti: několik kapek tabasca
| dle potřeby: alobal
Postup přípravy receptu Marinovaný vařený bůček:
Bůček uvaříme v celku v osolené vodě s kuličkami pepře a bobkovým listem (cca 80 minut). Ještě teplý pak ze všech stran potřeme marinádou připravenou smícháním koření s worcesterskou omáčkou, tabascem a rozetřeným česnekem. Necháme vychladnout. Nakonec maso důkladně zabalíme do alobalu a necháme v lednici 6-7 dní uležet.