1 Kg prolisovaných bezinek
| 350 g cukru (nejlépe přírodní, hnědý, ale i krupice)
Postup přípravy receptu Marmeláda z bezinek:
Bezinky propláchneme a rozvaříme - ne prudkým varem a mícháme. Protlak zvážíme a pak podle výše uvedeného přidáme cukr. Ještě chvilku provaříme a zkoušíme zda, už želíruje. Pak naplníme do sklenic a uzavřeme, necháme vychladnout. Poznámka: toto je recept z doby, kdy ještě babičky neměly ani ponětí o nějakém želírovacím cukru. Ten je samozřejmě také možno použít a pak se řídíme přesně dle návodu na krabici (to samé i u dia želírovacího cukru)
Fotky receptu Marmeláda z bezinek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
tak to znám, dělám, to je bezvadný, taky šťávu v propařovacím hrnci, to nemá chybu, taky likér - do studené šťávy přidám lihovinu. Užívá se denně štamprlička jako lék...