Použité suroviny receptu Marmeláda z bezinek a jablek:
2 kg plodů bezinek
| 2 kg nastrouhaných jablek
| 1 kg cukru
| 1ks balíček Pektogelu nebo Gelfix
| trochu rumu nebo šťávu z 1 citronu
| 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu Marmeláda z bezinek a jablek:
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut. Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžičkou skořice. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 c. Tato marmeláda chutná jako z borůvek.
Fotky receptu Marmeláda z bezinek a jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!