Postup přípravy receptu Marmeláda z bezinek, švestek a hrušek:
Obrané a oprané bezinky, vypeckované švestky a očištěné hrušky umeleme elektrickým či ručním strojkem na kaši. Přidáme cukr, vymačkanou šťávu z jednoho i více citronů, zamícháme a necháme proležet do druhého dne.
Druhý den marmeládu klasickým způsobem vaříme do zhoustnutí a naplníme s ní připravené sklenice, které hned zahorka zavíráme.
Vaření marmelády lze také dělat kastrůlkováním, kdy postupně do 2 malých kastrůlků dáme 2 naběračky ovocné směsi. Zahříváme na vařiči, mícháme vařečkou do doby než směs šustí a to je marmeláda hotová. Vypadá to pracně, ale je to hotové spíš než ve velké nádobě.
Poměry ovoce mohou být i jiné podle úrody, kterou máme k dispozici. Ale pamatujme, že bezinek vždy musí být méně než ostatního ovoce.
Marmeláda z bezinek, švestek a hrušek se hodí na palačinky, lívance, pekáče, cukroví, do jogurtu i na pečivo s máslem.