Postup přípravy receptu Marmeláda z rebarbory s citonovou kůrou:
Řapíky rebarbory zbavíme tvrdých konců, silné řapíky oloupeme, reveň nakrájíme na kousky a spaříme vařící vodou. Po odkapání přidáme dobře omytou, tence sloupnutou a drobně nakrájenou citronovou kůru, 2 lžíce vody a dusíme, až se reveň rozdusí. Poté přidáme Pektogel smíchaný s moučkovým cukrem, povaříme minutu, po částech přidáme krupicový cukr za stálého míchání a prudce vaříme 5 min. Při použití Pektogelu 2 přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžičce vlažné vody, necháme přejít varem a vařící marmeládou naplníme do skleniček. Okraje skleniček rychle otřeme, skleničky hned uzavřeme horkými vyvařenými víčky, skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.