Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Martinčin opilý dort :
2 balíčky dětské piškoty
| 1 hrneček vařená káva
| 10 cl griotka
| krém:
| 2 kelímky krém lučina
| 150 g cukr moučka
| 1 ks žloutek
| 1 balíček vanilkový cukr
| 1 plechovka ovoce
Postup přípravy receptu Martinčin opilý dort :
Lučinu utřeme s oběma cukry a dáme do lednice ztuhnout. Podle chuti můžeme vmíchat i žloutek. Konzervu ovoce otevřeme, ovoce slijeme a necháme okapat.
Uvaříme si silnou tureckou kávu a hrneček jí odebereme. Vlijeme do ní griotku, promícháme a lehce v ní namáčíme piškoty, které klademe do dortové formy. Na piškoty rozetřeme část krému, poklademe částí ovoce a takto střídáme vrstvy do vyčerpání. Poslední by měly být piškoty nebo krém. Dort zatížíme a uložíme do lednice nebo chladné místnosti, kde jej necháme do druhého dne ztuhnout.
Martinčin opilý dort nakrájíme a můžeme podávat. Vřele k němu doporučuji šlehačku.
Fotky receptu Martinčin opilý dort :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!