Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
7. 04. 2010 Jehněčí maso
Příprava receptu Sváteční masový pekáč s více druhy masa: Všechno maso nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.
Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.
Vymastíme si pekáč s ... …více»
|
7. 04. 2010 Hovězí maso
Příprava receptu Hovězí zadní se sváteční omáčkou a bylinkami: Hovězí maso vložíme do 0,5 l horké vody, přidáme špetku zázvoru, překrojenou cibuli a uvaříme doměkka.
Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalijeme 0,5 l vývaru, dobře rozšleháme, aby se nám ne ... …více»
|
7. 04. 2010 Drůbeží maso
Příprava receptu Kuřecí samuraj: V misce si rozmícháme všechny suroviny, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a dáme do lednice nejlépe do druhého dne odpočinout. Pak zprudka opečeme na troše oleje a podáváme z hranolkami ... …více»
|
7. 04. 2010 Drůbeží maso
Příprava receptu Zapečené špagetky: Na oleji zpěníme cibulku, do které přidáme kuřecí masonakrájené na kostičky a prolisovaný česnek. Zalejeme vodou a necháme podusit. Poté přidíme kečup a tavený sýr, osolíme a opepříme a na mírném pla ... …více»
|
6. 04. 2010 Vepřové maso
Příprava receptu Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátu: Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hodin zrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme špagátem.
Panenku orestujeme v rozpáleném oleji cca 2 min ... …více»
|
6. 04. 2010 Uzeniny
Příprava receptu Bramborové vějíře s česnekem a slaninou: Brambory neloupeme, velmi dobře umyjeme. Najdeme jim takovou polohu, aby stály. Podélně je hluboce nakrájíme asi v půlcentimetrových odstupech, ale nedokrojíme, aby držely pohromadě.
Česnek oloupeme ... …více»
|
6. 04. 2010 Vepřové maso
Příprava receptu Vepřová kýta na zázvoru se zeleninou: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme mletým zázvorem, zakápneme sojovou omáčkou a trošku posypeme solamylem. Směs promícháme a necháme chvíli uležet.
Na pánev si dáme olej, ... …více»
|
6. 04. 2010 Drůbeží maso
Příprava receptu Švej - žužu: Marinádu získáme promícháním všech ingrediencí kromě kuř. řízků. Marinádu pořádně zamícháme a do ní vložíme řízky a necháme 24 hod. v lednici odpočinout. Občas promícháme.
Druhý den pečeme na oleji. ... …více»
|
6. 04. 2010 Jehněčí maso
Příprava receptu Jehněčí kýta plněná sýrem, šunkou s vínem: Maso bez kostí potřeme pepřem a solí a posypeme zelenou petrželkou. Rozložíme jej a položíme do něj plátky šunky a navrch sýr. Vše opatrně zabalíme jako roládu a svážeme pevnou nití.
Roládu vložíme ... …více»
|
5. 04. 2010 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí kostky na víně s grapefruity: Zaječí kýtu odblaníme, vykostíme a rozkrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, následně ho osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
Oloupeme cibul ... …více»
|