![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 06. 2011 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skopovou kýtu očistíme, dutě vykostíme (vyšroubováním vnitřní kosti), opláchneme ve vlažné vodě a osušíme. Maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Připravenou k ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2011 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu dobře pokrájíme, do sklovita vyškvaříme a přidáme máslo, cibuli a kořenovou zeleninu. Na tomto základě opečeme připravené maso po cel ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vepřové koleno zbavíme chlupů a dobře omyjeme ve vlažné vodě. Vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přidáme oloupanou na kousky nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme teplou vodou a v horké troubě peč ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2011 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z jednotlivých druhů masa nakrájíme přes vlákno plátky, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízeneme, maso osolíme a opepříme. Z očištěné ledvinky ukrojíme šikmým řezem plátek, který opepříme. ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Předehřejte troubu na 200 st.C. Do velkého pekáče vložte rošt, kolem něj dejte tykev, cibuli a papriku. Zeleninu postříkejte olejem, posypejte polovinou soli a polovinou pepře.
V malé misce smíchejte ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Chvíli je necháme odležet. Na oleji je prudce opražíme z obou stran a pak je udusíme doměkka. Podle potřeby je podlév ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2011 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Sýr a slaninu nakrájíme na kostičky, cuketu a cibuli na půlkolečka, brokolici rozebereme na malé růžičky. Na špejle střídavě napich ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2011 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Troubu předehřejte na 150 st.C. Všechny přísady promíchejte ve velkém kastrolu, pekáči nebo tažinu s pevně doléhající poklicí. Pečte 4 hodiny a podávejte s kuskusem nebo hnědou rýží. ... ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2011 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veku nakrájíme na plátky. Špenátové listy opereme, nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a spaříme ve vroucí vodě. Mléko se smetanou smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a opepřím ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2011 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve velké pánvi na silném plameni rozehřejte jen dvě lžíce oleje. Maso okořeňte černým i kajenským pepřem. Polovinu hovězího v pánvi opečte, až ztratí růžovou barvu, a přendejte je do mísy. Totéž opaku ... …více»
|