![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 07. 2011 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1.Troubu předehřejeme na 180 stupňů a dva plechy vyložíme pečícím papírem.
2.V misce smícháme strouhanku, petrželku, koriandr a kmín.
3.Vyšleháme vejce s mlékem.
4.Mouku smícháme s pepřem a solí.
... …více»
|
![]() |
4. 07. 2011 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso rozkrájíme na menší kousky a na másle krátce osmahneme. Přidáme sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Potom podlijeme vodou a přiklopené pokličkou dusíme. Žemli pokrájíme a zalijeme mlékem. Měkké ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2011 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mozek namočíme na chvíli do studené vody, potom zbavíme blan, krvavých žilek a rozsekáme na drobno. Jemně sekanou cibuli zpěníme na lžičce oleje, přidáme sekaný mozek, okmínujeme, opepříme, osolíme a ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plátky masa naklepeme, posolíme a poprášíme kořením smíchaným s hladkou moukou. V horkém oleji po obou stranách opečeme. Potom přidáme proužky uzeniny, plátky sladkokyselé okurky, proužky zelené papri ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2011 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maso rozkrojíme na dva plátky, dlaní lehce naklepeme, poprášíme kořením a posolíme. V horkém oleji zprudka po obou stranách opečeme. Přidáme proužky zelených paprik, čtvrtky rajčat a dusíme ve vlastní ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Omyté fazole namočíme do studené vody a necháme přes noc stát. Druhý den uvaříme fazole do poloměkka, přidáme pokrájené kysané zelí, maso rozkrájené na kostičky. Z mouky a sádla připravíme světlou jíš ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z vepřové kýty nakrájíme stejné menší kousky, mírně je naklepeme a napichujeme na jehly nebo na špejle s plátky cibule a slaniny. Osolíme, opepříme. Rychle opečeme na oleji a vyndáme. Do pánve po peče ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plecko nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na tuku, přidáme maso, zaprášíme paprikou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Maso mírně zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přidá ... …více»
|
![]() |
3. 07. 2011 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bůček nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a scedíme je. Na tuku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlék ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2011 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Každý špekáček podélně rozkrojíme tak, aby zůstal na jedné straně spojený. Vnitřní strany pomažeme prolisovaným česnekem, utřeným se solí a poklademe plátky cibule. Naskládáme je do menšího pekáčku. K ... …více»
|