![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí kung-pao: Maso nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, přidáme vejce, vegetu, solamyl, špetku soli a promícháme. Necháme chvíli rozležet. Pak maso zprudka opečeme na horkém... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jitrnice selské – hrubosekané: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená bramborová kaše s kuřecí masem: Uvaříme brambory, doděláme na kaši. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, uzené maso nakrájíme na drobno. Sýr nastrouháme. Olejem vytřeme mísu. Polovinu kaše... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek na smetaně se šunkovými závitky: Pórek uvaříme asi 10 min. Máslo zahustíme moukou a přidáme nakrájený uvařený pórek. Přidáme koření a zalijeme smetanou. Vejce natvrdo smícháme s majonézou a hořčicí, pažitkou. Touto... ... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené jitrnice: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť, Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme na hrubo. Kůže nebo... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemné jitrničky: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí jitrnice připravované při domácí zabijačce: Vytříděné maso a plíce semeleme na hrubo. Kůže a vařená játra semeleme jemně. Vše důkladně promícháme, ochutíme kořením, hustotu upravíme vývarem z masa a plníme do střev. Vaříme v horké... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Bramborové placky z uzeného masa: Uzené maso rozmixujeme nebo jemně nakrájíme na kostečky. Přidáme vše ostatní osolíme a tvoříme placičky, které smažíte na oleji nabo pečete... ... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík na hořčici se salámem: Králíka naporcujeme, nasolíme, opepříme a dáme do kastrolu, do kterého jsme dali trochu tuku. Mírně podlijeme a dáme péct. Když je maso tak ze 3/4 pečené, dáme měkký sálám nakrájeny na... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jelítková kaše: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži... ... …více»
|