![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zabijačkové krupoto: Kroupy dobře propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Vepřový ořez nakrájíme na kostičky. Na sádle do růžova usmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jelítko kroupové – moravské: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí kroupová jelítka: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemícháme v průběhu vaření. Kroupy promícháme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jelítko pohankové - valašské: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slovenské krvavničky: Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu na sucho v troubě opečeme, až jsou křupavé, pak zalejeme přecezenou krví. Sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Oddělíme škvarky... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Záhorácká jelítka: Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velikonoční jelítková kaše: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slovácké jitrnice: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Japonské rizoto: Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrolu, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod... ... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Mleté maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Rýže s masem po indicku: Rýži připravíme podle předchozích receptů. Ve větším kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření, promícháme... ... ... …více»
|