![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky obložené uzeným masem: Fazolky očistíme, nakrájíme na nudličky. Vložíme je 2 dl osolené vařící vody a dusíme je pod poklicí doměkka. Po uvaření je necháme okapat. Než se fazolky uvaří, uděláme omáčku: Očistíme cibuli, nakrá ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka s uzenou anglickou slaninou a volským okem: Čočku přebereme, propláchneme a uvaříme do poloměkka.
Zahustíme jíškou, kterou si připravíme z rozpuštěného
sádla a hladké mouky. Upražíme do zlatova. Čočku
zahustíme, dochutíme solí a pepřem, můž ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinované pečené vepřové koleno: Vodu svaříme s kořením. Po vychladnutí přidáme česnek a spařenou cibuli pokrájenou na plátky.
Kůži propícháme vidličkou. Maso zalijeme, musí být potopené. V nálevu a chladu necháme 5-7 dní – podle ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí s pomerančem a zázvorem: Maso nakrájejte na asi ½ cm proužky. Dejte je do mísy, přidejte k němu pomerančovou kůru a přelejte je pomerančovou šťávou. Nechte maso marinovat asi ½ hodiny. Marinádu uschovejte.
... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyjevský kotlet pro gurmány: Do kuřecích řízků nařízneme opatrně velkou kapsu, do které nasypeme špetku pepře, vložíme kolečko nebo dvě uheráku, špalíček Nivy a kávovou lžičkou vykrojíme z másla váleček, který také ... ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové knedlíky s uzeným bůčkem: Bůček uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme ho na malé kostičky. Veku nakrájíme také na kostičky a necháme v troubě na plechu vyschnout.
V hluboké míse zalijeme mlékem bůček a housku, při ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vynikající maso v hořčici: Maso naklepeme, dáme do misky, posolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklademe velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené masíčko se nechá přes no ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová panenka a la čína: Maso očistíme a nakrájíme na širší nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Máslo rozpustíme.
Do hrnce, kde bude maso připravovat, dáme maso, cibuli a zbylé suroviny. Maso necháme chvíli odleže ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory, prejt a zelí: Brambory: Oloupeme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Zelí: Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí a podlijeme vodou. Okořeníme, pepřem, kmínem, bobko ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí maso dušené v kapustě: Maso nakrájíme na větší kostky. Drobně krájenou cibuli osmažíme na tuku, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme v základu. Poté zalijeme malým množstvím vody a pod poklicí dusíme dopoloměkka. Polom ... …více»
|