Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
22. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pikantní špekáčky v pivě a kečupu: Očistíme papriku, cibuli, česnek. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli a česnek na kolečka. Oloupeme špekáčky a nařízneme podélně až za polovinu. Dáme vyhřát troubu na 200 stupňů. Řez promázneme po . ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Salám v cibulovém těstíčku: Těstíčko:
Očistíme cibuli, nakrájíme ji najemno. V misce smícháme vejce, pivo a cibuli. Osolíme a postupně přidáváme mouku. Vytvoříme těstíčko, které mesmí být husté ani řídké.
Salám:
Salám olou ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kuře na kari s žampióny a hráškem: Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, posypeme je kari kořením a osolíme. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání osmahneme. Žampióny a hrášek necháme okapat a přidáme je k osmahlému masu, ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí závitky se šunkou a zeleninou: Kuřecí řízky na okraji nařízneme, rozklepeme a osolíme. Poté poklademe plátky šunky a hranolky zeleniny. Stočíme závitky, spojíme jehlou nebo ovineme nití. Opečene je po všech stranách na oleji, pak p ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Játrové placičky s kopřivou: Játra odblaníme a umeleme je. Vařené brambory také umeleme. Přidáme pepř, vajíčko, sůl a vše rukou spojíme a promícháme. Nakonec nadrobno usekáme kopřivu a přidáme ji do těsta. Směs zahustíme strouh . ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Bažant s houbami: Vepřové maso umeleme, přidáme bažantí játra a srdce a podušené pokrájené houby. Osolíme, okořeníme, dobře promícháme a touto směsí naplníme odleželého očištěného bažanta. Pečeme obvyklým způsobem na o ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pečení divocí holubi: Očištěné a vykuchané holuby dobře umyjeme, stehýnka a prsíčka protáhneme jemně slaninou a osolíme. Dovnitř holuba vložíme 2 plátky cibule a koření. Holuby obložené uzenou slaninou vložíme na rozehřátý ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Řízky z kotlety na česneku: Očistíme česnek, pak ho prolisujeme, přidáme 1 lžičku soli, utřeme na majonézu. Pak vmícháme olivový olej do majonézy. Kotlety několikrát nařízneme na obvodu (asi 1 cm směrem ke středu), naklepeme, po ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rozsypané ražniči s bramborem: Maso nakrájíme na menší kostky a naložíme na 2 hodiny do sosu. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, které osolíme a opepříme. Jimi posypeme dno pekáče, na to dáme nakrájenou cibuli na půl ko ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Božská vepřová specialita: Napůl zmrzlé maso nakrájíme na kousky velké asi 1 x 0,5 cm, necháme je rozmrznout, smícháme s hořčicí, kečupem a sójovou omáčkou a dochutíme bílým pepřem, vegetou a nasekanou feferonkou. Na oleji zpěn ... …více»
|