![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citrónové kuře v minutce: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu a asi 2 cm velký kousek zázvoru očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, zázvor nejprve na plátky, poté na nudličky. Z dobře omytého citronu okrájíme vrc ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slepice s šípkovou omáčkou: K vařené slepici i jiným vařeným masům připravíme tuto omáčku. Do hrnce dáme 2 dkg sušených šípků nebo 5 dkg šípkové marmelády, 3 lžíce vinného octa, 3 litru slabší polévky z kostí a zeleniny, 4 lží . ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slepice dušená na paprice: Očištěnou, rozporcovanou půlku slepice vaříme asi půl hodiny v osolené vodě a potom pečeme na cibulce zpěněné na oleji nebo sádle. Na konci opékání přimícháme mletou papriku a dbáme, aby se nepřipál . ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí směs s fenyklem: Na olivovém oleji osmahneme na kousky nakrájené kuřecí maso. Až bude mít pěknou barvu, přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme chvíli orestovat, pak osolíme, opepříme, přidáme gyros koření, ocet a ... ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní krůtí řízky se žampióny: Na plátky nakrájené žampióny mírně osolíme a osmahneme na polovičním množství másla. Vyjmeme je a odložíme na teplé místo. Přidáme zbývající máslo, vložíme na ně lehce naklepané, osolené a opepřené . ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená krocaní roláda s nádivkou: Vykostíme půlku krocana. Začneme od prsní kosti a ostrým nožem jedeme podle žebírek až ke hřbetu. Kosti křídel oškrábeme, kůži zastrčíme dovnitř. Stehenní kost rozdělíme v kloubu a opatrně oddělíme od ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ministerský řízek: Maso nakrájíme na 4 porce, které naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných se smetanou a v nudličkách nakrájených z rohlíků a promíchaných s nastrouhanými mandlemi. Potom sma ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí stehýnka dušená se žampióny a rozmarýnem: Kuřecí stehýnka, rozdělená v kloubu na dvě části, opečeme na rozpáleném spolu s pokrájenou slaninou a šunkou, přidáme na plátky nakrájené žampióny, oloupaná, na čtvrtky rozkrojená rajčata, pepř, sůl a ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kachna pečená na česneku:
Očištěnou kachnu potřeme na povrchu i uvnitř česnekem utřeným se solí a majoránkou, vložíme na pekáč, podlijeme vodou, pokmínujeme a obvyklým způsobem pečeme v troubě dozlatova. Upečenou kachnu vy . ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kachna dušená na víně: Očištěnou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme lžíci másla, vložíme připravené porce kachny a prudce je po obou stranách opečeme. P ... …více»
|