Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Boloňské kuře se šlehačkou :
4 kuřecí řízky
| olej
| 400 g širokých špenátových nudlí tagliatelle
| 100 g parmezánu
| 2 lžíce mouky
| 100 g másla,
| špetka muškátového oříšku
| 1/2 l smetany
| bílý mletý pepř,
| sůl,
| 2-3 žloutky,
| vývar
Postup přípravy receptu Boloňské kuře se šlehačkou :
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Těstoviny uvaříme ve slané vodě a scedíme. Polovinu másla rozpustíme na pánvi a orestujeme žampiony, poté přidáme mouku, strouhaný parmezán a postupně přiléváme smetanu, mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbylé máslo a sýr, necháme trochu vychladnout a přidáme rozšlehané žloutky, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, případně rozředíme vývarem. My máme radši hustější, takže neředím. Na horké nudle stočené do hnízdeček dáme plátky masa a přelijeme omáčkou. Dobrou chuť.
Fotky receptu Boloňské kuře se šlehačkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!