Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí prsa na víně :
1 kilogram krůtích prsou
| 2 lžíce hladké mouky
| 150 gramů čerstvých žampionů,
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 bobkový list,
| 2 dl červeného vína
| 1 dl vody,
| 2 lžíce rostlinného oleje
| petrželová nať
| 1/2 kávové lžičky sušené bazalky
| naložené malé cibulky
| sůl.
Postup přípravy receptu Krůtí prsa na víně :
Maso zbavené kůže, rozdělené na 2 nebo 3 kusy obalíme v mouce a na oleji ze všech stran opečeme do růžova. Používáme pánev s vysokým okrajem a pokličkou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, na silnější plátky nakrájené žampiony, bobkový list, bazalku, víno a vodu a trochu osolíme. Uvedeme do varu, pak oheň zmírníme, přiklopíme a zvolna dusíme do měkka. Nakonec přidáme naložené cibulky (bez nálevu) a ještě asi 5 minut povaříme. Vyjmeme bobkový list.
Fotky receptu Krůtí prsa na víně :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!