Použité suroviny receptu Krůtí směs s mrkvičkami a petrželkou:
600 g krůtího masa
| ½ sáčku mražené baby karotky
| olivový olej
| 1 lžíce gulášového koření
| 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
| špetka česnekového prášku
| špetka kurkumy
| 100 ml rostlinného krému na vaření
| Solčanka
| 1 svazek zelené petrželky
Postup přípravy receptu Krůtí směs s mrkvičkami a petrželkou:
Na olivovém oleji osmahneme na malé kousky nakrájené krůtí maso. Zprudka restujeme za stálého míchání, dokud maso nezíská světlou barvu. Pak přidáme gulášové koření, sušené lahůdkové droždí, česnekový prášek a kurkumu. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou. Ke konci přidáme baby mrkvičky a rostlinný krém na vaření. Povaříme ještě asi 10 minut a nakonec přidáme jemně posekanou petrželku. Podáváme s rýží basmati.
Fotky receptu Krůtí směs s mrkvičkami a petrželkou: