Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené kuře s houskovou nádivkou:
0,25 l mléko
| 60 g máslo na nádivku
| 3 ks bílky
| 2 ks housky
| 150 g strouhanka
| 80 g máslo na pekáč
| 1 ks kuře
| dle potřeby: čerstvá nebo sušená petrželka
| 3 ks žloutky
| podle chuti: muškátový květ a sůl
Postup přípravy receptu Pečené kuře s houskovou nádivkou:
Začneme přípravou nádivky. Změklý tuk našleháme se žloutky a solí, přidáme na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a strouhanku. Dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou nebo rozdrcenou sušenou petrželkou. Nakonec opatrně vmícháme pevně vyšlehaný sníh.
Kuře očistíme a propláchneme proudem vody. Osušíme a naplníme nádivkou a břišní dutinu sešijeme kuchyňskou nití. Na pekáči rozehřejeme máslo ke kterému můžeme přidat i slaninu. Vložíme kuře a mírně podlijeme vývarem nebo teplou vodou, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby.
Po 15 minutách pokličku sejmeme a kuře za občasného podlévání pečeme nejprve hřbetem nahoru a pak ho obrátíme, aby se upeklo stejnoměrně. Po upečení vyjmeme z masa nitě a kuře rozdělíme na 4 porce.
Podávat můžeme s rýží, nebo pečeným bramborem.
Fotky receptu Pečené kuře s houskovou nádivkou:
Fotky vložil: sylver