Použité suroviny receptu Podkarpatská slepice se zelím :
1 slepice (mladší nebo u nás spíše kuře),
| 100 gramů sádla
| 1 sklenička smetany,
| 200 gramů cibule
| 2 stroužky česneku
| 300 gramů kysaného zelí
| svazeček zelené petrželky
| pepř
| kmín
| sůl
Postup přípravy receptu Podkarpatská slepice se zelím :
Na sádle zrůžovíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice a osmažíme. Poté přidáme trochu vody, pepř, kmín a utřený nebo vymačkaný česnek, posolíme a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme zbavené vody kysané zelí, podlijeme vodou a pod pokličkou dodusíme do měkka. Nasypeme nakrájenou petrželku, vlijeme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s knedlíkem.
Fotky receptu Podkarpatská slepice se zelím :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!