Použité suroviny receptu Roštěná se slaninou a zeleninou:
2 plátky hovězí roštěné /minutkové/
| 1 str. česneku
| 2 steril. okurky
| po 1/2 červené papriky a cibule
| 60 g angl. slaniny
| sůl a pepř
| vývar a olej
Postup přípravy receptu Roštěná se slaninou a zeleninou:
Roštěnou na okrajích nařízneme. Zlehka naklepeme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky. Česnek nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na proužky. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na stejnoměrné kousky.
Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran. Potom je vyjmeme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku přidáme slaninu, na které zpěníme cibulku a česnek. Potom vložíme nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krátce podusíme, vmícháme nakrájené okurky a vše prohřejeme.
Roštěnky rozdělíme na talíře a poklademe směsí slaniny se zeleninou.