Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlý hovězí guláš:
4 lžíce sádla
| 4 lžičky sladké papriky
| 1/2 lžičky pálivé papriky
| 1 masox
| 750 g předního hovězího masa
| 3 cibule
| 5 str. česneku
| 1 lžička majoránky
| 1/2 lžičky drcený kmín
| sůl
| pepř
| trocha vody
| jíška tmavá
Postup přípravy receptu Rychlý hovězí guláš:
Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej a přidáme kmín.
Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přisypeme podle potřeby granulky jíšky. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Celkové množství uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.
Hovězí guláš podáváme s kynutým nebo chlupatým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.
Fotky receptu Rychlý hovězí guláš:
Fotky vložil: aknels,Natural,piskotik,Mangovka,vebaveba,evabel