Postup přípravy receptu Paprikové lodičky s mletým masem :
Mleté maso, kterým budeme plnit, okořeníme podle chuti jako když připravujeme sekanou. Použijeme oloupanou a nakrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku, sůl, pepř, vejce, hladkou mouku, můžeme přidat i koření na mletá masa a vegetu.
Klobásu nakrájíme na kolečka, eidam nastrouháme a část nakrájíme na kostičky. Použijeme sýr vcelku.
Papriky omyjeme a rozpůlíme svisle tak, aby nám na každé polovině papriky zbyla polovina stopky a vnitřek papriky vyhodíme, stopka musí na paprice zůstat. Do papriky vložíme kolečko klobásy a kostičku sýra podle chuti (eidam, hermelín, niva). Poté papriku doplníme okořeněným mletým masem.
Takto naplněné papriky dáme na plech a pečeme v troubě, dokud není mleté maso hotové asi 30 - 40 minut při 180 - 190 °C. Když jsou papriky hotové, vypneme troubu a plněné papriky posypeme strouhaným sýrem a necháme sýr v troubě rozpéct.
Jako přílohu k paprikovým lodičkám volíme vařené, opékané nebo americké brambory. Můžeme podávat s kečupem a tatarkou.