Vložil: | Nanina |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažená pštrosí vejce:
500 g mletého masa
| 1 ks bílého pečiva
| 1 dl mléka
| 1 vejce
| 15 g - 1 lžíce Solamylu
| 1/2 menší cibule
| 3 stroužky česneku
| 20 g strouhanky
| 20 g hladké mouky
| súl, pepř, kmín, mojoránka
| 5 - 6 natvrdo uvařených vajec
| hladká mouka
| strouhanka
| 1 vejce s trochou mléka na trojobal
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažená pštrosí vejce:
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, Solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením. Pak přidáme strouhanku a hladkou mouku, zahustíme podle potřeby. Rozdělíme na 5-6 dílů a do směsi mletého masa zabalíme natvrdo vařené vejce. Obalíme v trojobalu a velmi zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Fotky receptu Smažená pštrosí vejce:
Fotky vložil: lau,Barakuda,BADAČA,meluzína,fesoj