500 g ochuceného mletého masa
| 2 lžíce koření Divočina
| 1 cibule
| 2 mrkve
| 2 petržele
| 1 kostka Knoroxu
| šťáva z 1 citronu
| 100 g špeku
| 150 ml pochoutkové smetany
Postup přípravy receptu Svíčková z mletého masa:
Z mletého masa vytvarujeme bochník a vložíme do suchého plechu. Přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a špek na plátky. Kolem masa rozdrolíme Knorox, přilijeme vodu a přisypeme koření Divočina. Nesolíme! Dáme zakryté péct asi na hodinu při 180 - 200 °C. Po dopečení vyjmeme maso a špek a výpek slejeme do hrnce. Zde všechno rozmixujme a pokud je málo, tak přilejeme vodu a pak i podle potřeby zahustíme záklechtkou, povaříme. Vlijeme smetanu a ještě trochu zašleháme. Přilijeme šťávu z citronu. A je hotovo.