Postup přípravy receptu Tortilla s pikantním mletým hovězím masem:
K mletému (libovému) hovězímu masu - asi 500 g - přimícháme lžíci hořčice, 2 stroužky rozdrceného česneku a vše osolíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej - stačí 2 polévkové lžíce - a vložíme ochucené mleté maso. Maso ihned mícháme a kouskujeme - mleté maso má tendenci se "sdružovat" v malé "noky" - ty je potřeba vařečkou rozmělňovat na kousky o velikosti asi jako kroupy... jakmile se maso obarví do hněda, přidáme lžíci kečupu. Pokud máme, natrháme si pár lístků oregána, ale poslouží nám i půl kávové lžíce sušeného. Nakrájíme nadrobno pár papriček jalapeňo, ale opět můžeme nahradit, stejnou službu udělají feferonky. Vše přidáme k masu a mícháme a mícháme....Maso by mělo být po 15 minutách ma středním ohni hotové. Maso přendáme na talíř a necháme vychladnout.Maso bude chládnout alespoň půl hodiny. zatím si připravíme zeleninu... Vše nakrájíme hodně nadrobno a přidáme vychládlé maso.Přidáme asi 200g majonézy nebo jogurtového dresingu. Důkladně promícháme. Připravíme si tortilly. Zde bych upozornil na jednu věc, tortilly je možno (a někteří výrobci to doporučují) před konzumací ohřát v troubě nebo mikrovlnce. Pokud budete tortilly hned plnit a jíst, pak ano, ale pokud je chcete použít jako studený pikantní "zákusek", tak ne. Tortila se při chládnutí láme...
Nejprve jedna možnost - s předehřátou tortillou. Směs naneseme doprostřed a směrem k jednmu konci. Pak prázdný konec přehneme asi do 1/3 tortilly. Pak jen přehneme obě strany, můžeme přidat ubrousek a podáváme... Stejný pokrm, trochu jinak zabalený (třeba pro děti). Tortillu rozpůlíme. Maso naneseme jakoby v půlkruhu - viz foto - a ohneme zakulacený kraj směrem ke středu.Pak už jen tortillu srolujeme. Je to vhodné také při chystání občerstvení pro více lidí, každý nesní celou poctivě naplněnou tortillu...
Podáváme k pivu, vínu, prostě pro požitek z pikantní chuti a pro udělání žízně....