![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílý guláš: Do studené vody dáme kosti, bouquet garni a připravenou cibuli. Asi 30 min vaříme. Bujón vyčistíme od vzniklé pěny na povrchu. Přidáme sůl, citronovou šťávu, telecí maso a na nízké teplotě pomalu vaří ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí závitky po maďarském způsobu: Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Uzené maso pokrájíme na drobné kostičky, dáme na řízky, svineme a převážeme bílou nití. Na rozpuštěném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, naseka ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso s kari kořením a karotkou: Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na kousky a nasucho je opečeme, zasypeme kari, podlijeme trochou horké vody, osolíme a dusíme. Karotku očistíme, opláchneme a úhledně ji nakrájíme nebo nastrouháme ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí na citronu: Maso pokrájíme na 5 kousků, kterém v hrnci osmahneme na oleji. Po chvíli zalijeme citrónovou šťávou. Přidáme česnek a cibuli na kousky, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni. Ve skleničce vína rozmíc ... …více»
|
![]() |
24. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tokáň po starém maďarském způsobu: Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky.
V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, podusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutác ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřestové balíčky s telecím:
Chřest omyjeme a oloupeme. Do vysokého hrnce (nebo speciálního hrnce na vaření chřestu) nalijeme osolenou vodu s cukrem, uvedeme do varu, vložíme chřest a vaříme 15-20 min. Telecí řízky omyjeme, . ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Wiener schnitzel a la šéfkuchař: Nejprve omyjeme a osušíme maso a odstraníme blány. Řízky dáme mezi dvě vrstvy potravinářské folie (které mají zabránit poškození vláken) a řádně je naklepeme na tloušťku 4-5 mm, okraje několikrát naří ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí roláda se zeleným chřestem: Maso rozřízneme do plátu. Cibuli a petrželku najemno posekáme a promícháme s mletým telecím, žloutky a 150 g parmazánu. Chřest vaříme 8 min. ve slané vodě. Scedíme a prolijeme studenou vodou. Předehř ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí medailonky s omáčkou:
Houby máčíme ve vlažné vodě, dokud nezměknou. Potom je přecedíme a výluh zachytíme. Maso opepříme a z obou stran ho opečeme na lžící másla. Maso osolíme, vyjmeme a uchováme ho horké. Připečeniny r . ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí ořech na slanině: Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa zapícháme hřebíčky. Pekáč vyložíme polovinou slaniny. Maso okořeníme, osolíme, obalíme v mouce, vložíme do pekáče a pokryjeme zbylým špekem. Maso pečeme v trou ... …více»
|