9. 01. 2010 Uzeniny
Příprava receptu Aténská pochoutka: Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji druhého dne nabobtnat. Potom ji doměkka uvaříme v mírně osolené vodě.
Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které na pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme. Fetu ... …více»
|
5. 01. 2010 Uzeniny
Příprava receptu Salámové šunkofleky: Fleky uvaříme v osolené vodě podle návodu. Salám nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Vše přendáme do pekáčku, zakapeme olejem a vložíme do trouby a upečeme. Před koncem polijeme rozšlehanými ve ... …více»
|
28. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Lilek s nivou a šunkou: Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4 x, ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 min. Otřeme papírovou utěrkou a každý zářez potřeme nivou, kterou ... …více»
|
28. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Lahůdkově zapečený květák s bylinkami: Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme. Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku (nebo salám), posypeme česnekem nakrájeným na plátky, nakráj ... …více»
|
28. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Květákové placičky s uzeným masem: Květák rozšťoucháme, přidáme nasekané maso, celé vejce, mouku, sůl, koření, bylinky a zahustíme strouhankou. Lžící tvoříme na pánvi placičky a smažíme do zlatova. Dají se jíst samotné, jako bramborák. ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu: Květák rozebereme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě.
Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s velmi drobně nasekanou cibulkou ji opékáme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme máslo. Zasyp ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Květák se šunkovo - sýrovou omáčkou: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ho ve směsi osolené vody a mléka se špetkou cukru (aby si uchoval krásně bílou barvu). Vývar můžeme použít na přípravu květákové polévky.
Do kastrůlku vlijeme s ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Křupavé kapustové rolky: Kapustu rozebranou na jednotlivé listy povaříme v osolené vodě s kostkou masoxu do poloměkka, žebra sklepneme paličkou na maso. Na každý list položíme po plátku sýra a salámu, zabalíme, zajistíme párá ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Kapustičky v omáčce z jadelu: Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme.
V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zali ... …více»
|
26. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Francouzský zapečený květák: Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a sýrem. Druhou polovinu sýra nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce a nasekanou petrželku. Směsí potřeme ... …více»
|