Použité suroviny receptu Kapustičky v omáčce z jadelu:
1 kg růžičkové kapusty
| 150 g jadelu
| 150 g moravského uzeného
| 2 lžíce hladké mouky
| mléko, sůl, máslo, olej
Postup přípravy receptu Kapustičky v omáčce z jadelu:
Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme.
V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem (asi 250 ml). Vsypeme nahrubo nastrouhaný jadel, promícháme a přidáme kapustičky. Za častého míchání (opatrného,abychom neponičili tvar kapusty ) necháme probublávat ještě 10-12 minut. Je-li potřeba, pokrm dosolíme.
Fotky receptu Kapustičky v omáčce z jadelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!