500 g brambory uvařené ve slupce
| 1 cibuli
| 3 česnek
| 150 g anglickou slaninu
| 150 g točený salám nebo český salám,
| 200 g jakýkoli sýr (můžeme namíchat i víc druhů, včetně měkkého
| sůl
| pepř
| majoránku,
| sladkou i pálivou papriku
| oregano
| provensálské koření
Postup přípravy receptu Provensálské brambory :
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, přidáme slaninu a koření. Kořením nešetříme. Pak přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, promícháme a dáme péct do trouby. Po pár minutách přidáme sýr a ještě chvíli pečeme. Podávat můžeme jako přílohu, ale i jako hlavní jídlo.
Fotky receptu Provensálské brambory :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!