Postup přípravy receptu Špekáčky na černém pivě :
Jako obvykle je třeba vybrat ty správné špekáčky - tj. ty levné z Penny Marketu, anebo z LIDLU. Slaninu je lepší vybrat tučnější - má to potom lepší šmak. Špekáčky sloupneme z prezervativu, přefikneme napůl a ze strany hřbetu podélně do hloubky nařízneme. Slaninu nakrájíme napříč na plátky cca 1 cm a nacpeme do špekáčků, co se vleze. Cibuli nakrájíme (nebo nasekáme) na drobné větší kousky (dle libosti a místních zvyklostí, popřípadě dle kuchařských schopností).
Vložíme do pánve, nebo remosky a lehce osmahneme na oleji. Přidáme tři prolisované stroužky česneku, promícháme, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kousky a dále pražíme asi 5 minut. Na podklad naklademe naplněné špekáčky, přiložíme nakrájenou zelenou papriku a naprudko špekáčky z obou stran pár minut opražíme. Pak zalejeme černým pivem - přiměřeně, asi do půlky výšky špekáčků, přidáme koření, dle uvážení (já to mám rád ostrý, takže tam narvu všeho maximum) a po uvedení do varu dusíme asi 10 minut. Poté zalejeme kečupem - taky je to individuální, ale asi tak, aby podklad dostal takovou omáčkovitou viskozitu.
Jakmile nám omáčka začne vařit, promícháme a dochutíme dle momentálních chuťových dispozic. Omáčka by měla mít sladko-slanou chuť mírně karamelově nahořklou (černý pivo) a špekáčky by neměly zas až tak moc plavat - spíš jen vykukovat. Dále dusíme a tak po třech minutách špekáčky otáčíme.
PO dalších 10-15 minutách máte hustou červenou chutnou omáčku s kousky zeleniny a špekáčky napíchané slaninou. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb, nebo vařené brambory. Dobrou chuť!