Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špekáčky na černém pivě

fotka Špekáčky na černém pivě
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Špekáčky na černém pivě :

4 špekáčky  |  anglická slanina  | 1 zelená paprika  | 1 větší cibule  | 3 stroužky česnek  | 1/4 l černého piva  |  kečup - sladký i ostrý (dle chuti)  |  sůl  |  pepř  |  paprika  |  chilli  |  tabasco  |  majoránka  |  sojová omáčka (sladká, polosladká, ostrá - dle chuti),  |  vegeta

Postup přípravy receptu Špekáčky na černém pivě :

Jako obvykle je třeba vybrat ty správné špekáčky - tj. ty levné z Penny Marketu, anebo z LIDLU. Slaninu je lepší vybrat tučnější - má to potom lepší šmak. Špekáčky sloupneme z prezervativu, přefikneme napůl a ze strany hřbetu podélně do hloubky nařízneme. Slaninu nakrájíme napříč na plátky cca 1 cm a nacpeme do špekáčků, co se vleze. Cibuli nakrájíme (nebo nasekáme) na drobné větší kousky (dle libosti a místních zvyklostí, popřípadě dle kuchařských schopností).

Vložíme do pánve, nebo remosky a lehce osmahneme na oleji. Přidáme tři prolisované stroužky česneku, promícháme, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kousky a dále pražíme asi 5 minut. Na podklad naklademe naplněné špekáčky, přiložíme nakrájenou zelenou papriku a naprudko špekáčky z obou stran pár minut opražíme. Pak zalejeme černým pivem - přiměřeně, asi do půlky výšky špekáčků, přidáme koření, dle uvážení (já to mám rád ostrý, takže tam narvu všeho maximum) a po uvedení do varu dusíme asi 10 minut. Poté zalejeme kečupem - taky je to individuální, ale asi tak, aby podklad dostal takovou omáčkovitou viskozitu.

Jakmile nám omáčka začne vařit, promícháme a dochutíme dle momentálních chuťových dispozic. Omáčka by měla mít sladko-slanou chuť mírně karamelově nahořklou (černý pivo) a špekáčky by neměly zas až tak moc plavat - spíš jen vykukovat. Dále dusíme a tak po třech minutách špekáčky otáčíme.

PO dalších 10-15 minutách máte hustou červenou chutnou omáčku s kousky zeleniny a špekáčky napíchané slaninou. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb, nebo vařené brambory. Dobrou chuť!


Fotky receptu Špekáčky na černém pivě :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špekáčky na černém pivě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !