Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Vodnář - roční horoskop na rok 2025 | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
10. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Uzené maso naložené v jalovci: Připravíme nálev z 3 l vody, 300 g soli, 1,5 g ledku, 300 g rozdrcených jalovcových bobulí, 2 stroužků česneku a 300g rozdrceného kandysového cukru.
Kořeněný nálev se převaří a po vychladnutí se jím ... …více»
|
10. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Lososová šunka: K výrobě lososové šunky je potřeba jedna kotleta vcelku, která je vykostěná a zbavená kůže.
2. Na mase nechte vrstvu špeku asi jeden palec silnou, zbývající tuk se později potře ledkem a použije se k ... …více»
|
10. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Selská šunka: Zde je vhodné maso, které se nasoluje níže uvedeným nálevem pomocí injekční stříkačky, vstříknuté množství nálevu by mělo představovat 15 až 20% množství masa.
Základní recept na nálev:
Z výše uve ... …více»
|
10. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Mortadela: Bůček pomeleme a smícháme se všemi surovinami. Dáme na 24 hod.do ledničky. Pak uděláme váleček obalíme ho ve sladké paprice. Nacpeme do tlačenkového sáčku, dobře zavážeme na koncích a vaříme
2 hodiny ... …více»
|
10. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Pečená vepřová panenka s krémovou polentou, mladým špenátem, medvědím česnekem a třešňovými rajčátky: Krémová polenta:
Do hrnce nasypeme polentu. Za stálého míchání metlou
přiléváme studené mléko. Postavíme na mírný oheň. Přidáme bobkový list, trochu soli a přivedeme k varu. Vyměníme metlu za siliko ... …více»
|
10. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Vepřový bůček upravený ve vakuu, špenátový krém, pečené škvarky z uzeného boku: Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky. Ochutíme
kmínem, solí a česnekem. Zavaříme do vakuovacího pytle
a dáme vařit při 80 °C asi 3 hodiny. Pak bůček vybalíme
a necháme vychladnout. Nakrájíme ho ... …více»
|
9. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Pivovarské výpeky: Maso nakrájíme na větší kousky (výpečky), osolíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a pepře. Zamícháme, dáme do pekáčku nebo do remosky a zalijeme pivem. Pečeme do ... …více»
|
9. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem : Omáčka z uzených kostí:
Kosti posekané na menší kusy restujeme v hrnci na vepřovém sádle. Když dosáhnou zlatavé barvy, přidáme nadrobno pokrájený řapíkatý celer a mrkev. Po chvíli restování přidáme n ... …více»
|
9. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Bohušovické sotéé: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a naložíme do směsi z oleje, česneku, worchestru a bílého vína. Připravenou směs dusíme na oleji, po změknutí přidáme smetanu a hořčici. Podáváme s chleb ... …více»
|
6. 06. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Dva v kravatě - Kotleta s bylinkovou krustou: Kotletu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji na rozehřáté celokovové pánvi (bez plastových úchytek) nebo na pekáčku. Pánev s kotletou vložíme do trouby rozehřá ... …více»
|