Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cordon bleu z vepřového:
4 plátky z vepř. kýty
| 4 plátky plátky ementálu
| 4 plátky šunky
| 100g hl. mouky
| 130g strouhanky
| 1 vejce rozšleh. s trochou mléka
| dle potřeby olej na smaž.
| dle chuti sůl a pepř
| 1 citron, pokrájený na měsíčky
| kousky brokolice
| zelené fazolky na ozdobu
Postup přípravy receptu Cordon bleu z vepřového:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plátky důkladně rozklepejte; dejte pozor, aby se neprotrhly. Pokud jste na to vyloženě zvyklí, můžete je lehce osolit a opepřit. Na každý kousek pak položte po plátku šunky a sýra. Plátky přeložte a okraje k sobě pořádně přimáčkněte. Na tři talíře si připravte mouku, strouhanku a rozšlehanou vaječnou směs. Plněné kapsy poválejte nejdřív ve strouhance, potom v mouce, poté je vymáchejte ve vejci a pak znovu obalte strouhankou.
2. V nádobě, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte trochu oleje a z jedné strany na něm dozlatova opečte obalené plátky; trvá to asi čtyři minuty. Pak je i s pánví vložte asi na deset minut do trouby. Podávejte s citronem a zeleninou ohřátou v páře.
Fotky receptu Cordon bleu z vepřového:
Fotky vložil: lucicap,Mangovka,aknels