Vložil: | Hella |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![4.22/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.22/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný segedínský guláš:
60 dkg vepřové plece
| 25 dkg kyselého zelí
| 3 ks větší cibule
| trochu oleje nebo sádla
| 1 lžíce mleté papriky
| sůl,pepř,kmín,
| 250ml sladké smetany
| 3 dl vývaru nebo vody
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Jemný segedínský guláš:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno - část cibule dáme stranou. V kastrolu rozehřeme olej(sádlo), přidáme nakrájenou cibuli a trochu ji zpěníme. Přidáme nakrájené maso a krátce je orestujeme. Okořeníme pepřem, solí, kmínem a zaprášíme mletou paprikou. Promícháme a zalijeme částí vývaru nebo vody a pod pokličkou zvolna dusíme. Kysané zelí opereme, přidáme po chvíli k masu a dusíme do poloměkka. Na kastrůlku zpěníme na oleji zbylou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Segedínský guláš zahustíme jíškou a dobře provaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou. Příloha - knedlíky.
Fotky receptu Jemný segedínský guláš:
Fotky vložil: sylver,MichelePrg,piskotik,Bezinka