Postup přípravy receptu Obrácené řízky z trouby:
Maso omyjte a osušte, každý plátek osolte a rovnoměrně posypejte strouhankou, stačí půl lžíce. Překryjeme mikrotenovou folií a skrz ni maso důkladně naklepejte. Sejměte folii, maso obraťte, osolte, poprašte zbytkem strouhanky a znovu přes folii naklepejte. Když totiž řízky nejprve obalíte ve strouhance a pak teprve je naklepete, dosáhnete většího zjemnění masa. Obě vejce vyklepněte do hlubokého talíře, přidejte dvě lžíce vlažné vody a vidličkou rozšlehejte. Olej nalijte do pánve a rozehřejte. Maso obalte v rozšlehaném vejci a smažte po každé straně při střední teplotě asi 1 minutu. Cibuli nakrájejete na plátky. První dva osmahnuté plátky masa dejte na dno pekáčku, aby byly těsně vedle sebe. Zasypejte je polovinou nakrájené cibule a přikryjte zbývajícimi kousky masa. Znovu posypejte cibulí a zakryjte slaninou. Zapékejte 40 minut při střední teplotě.