|   
 
    | Vložil: | Lemurka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 75 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 14 |  |  | 
Použité suroviny receptu Segedínský guláš z římského hrnce:
dle chuti: pálivá mletá paprika  
 | dle chuti: kysané zelí  
 | 3 - 4 lžiček  sladká mletá paprika 
 | dle chuti: kmín,  cukr a sůl
 | 400 g  vepřové maso 
 | 3 ks  brambory 
 |  1 kelímek  zakysaná smetana 
Postup přípravy receptu Segedínský guláš z římského hrnce:
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je zprudka orestujeme bez oleje. Jen aby se maso zatáhlo. Pak je osolíme, přidáme papriku, trochu pepře, zamícháme a odstavíme z ohně. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. 
Zelí i s nálevem smícháme s pálivou paprikou (podle chuti), mletým kmínem, trochou cukru a nastrouhanými brambory. Směs zalijeme trochou vody a přeložíme do římského hrnce. Nahoru přidáme orestované maso a hrnec přikryjeme. 
Hrnec vložíme do studené trouby a pečeme zhruba 40 minut. Teplota by měla postupně dosáhnout 200 °C. 
Zhruba 10 minut před upečením hrnec odklopíme, přidáme smetanu, zamícháme a v troubě dusíme bez zakrytí hrnce. 
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem a ozdobený smetanou.
Fotky receptu Segedínský guláš z římského hrnce: 
Fotky vložil: mispule,MichelePrg,piskotik,oko