Použité suroviny receptu Zapečený bůček s květákem:
800 g bůček
| 1 ks velká cibule
| z 1 housky strouhanka
| 1 ks velký květák
| 3 ks celá vejce
| 0.3 l zakysané smetany
| petrželová nať
| sůl
| pepř
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Zapečený bůček s květákem:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nahrubo mleté maso, podusíme pod poklicí a okořeníme. Květák spaříme a rozebereme na růžičky. Vymaštěny pekáček vysypeme strouhankou a rozložíme na něj polovinu květáku. Potom na něj dáme masovou hmotu a druhou polovinu květáku. Dáme na čtvrt hodinu péct do trouby.
Do smetany rozkvedláme vejce a petrželku a zalijeme tím květákovou směs. Ještě asi půl hodiny dopékáme v troubě.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
Fotky receptu Zapečený bůček s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!