Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami

fotka Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami:

750 g vepřového bůčku  | 250 g vepřových jater  | 2 housky  | 3 dcl smetany  | 2 vejce  | 200 g cibule  | 2 lžíce polohrubé mouky  | 1 dcl koňaku  |  česnek, muškátový květ, mletý kmín, mletá skořice  |  mletý zázvor, citron, chilli papričky, bílý pepř  |  sůl  | 1 kg listového těsta  |  čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)  | na posypání: mák, hrubá sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami:

Nadrobno nakrájenou housku zalijeme smetanou a po chvíli ji vmícháme k mletému bůčku s namletými játry. Poté přidáme ještě vejce, na sádle osmaženou cibuli, mouku a vše důkladně promícháme. Dochutíme česnekem, kořením a solí, koňakem, citronovou kůrou a máme-li rádi pikantní, nasekanou chilli papričkou. Dáme alespoň na 2 hodiny odležet a teprve potom můžeme začít plnit: keramické misky vyložíme pomoučeným plátkem listového těsta, naplníme paštikou, přidáme pár větviček oblíbených bylinek a pokličku z listového těsta s malým otvorem uprostřed, kterou pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Přeložíme přes ni přečnívající těsto, ještě jednou celé pomašlujeme, potom posypeme mákem a hrubou solí a dáme péct na 190 stupňů na čtvrt až půl hodiny.
Mezitím si můžeme připravit brusinkovou omáčku, která zapečenou paštiku s bylinkami na talíři skvěle doplní.

Poznámka:
Formičky není třeba vymazávat, listové těsto se nelepí.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami:

Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika s bylinkami
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Zapečená paštika
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !