Postup přípravy receptu Pikantní smažená vepřová játra:
Játra nakrájíme na tenké plátky a několikrát je propláchneme ve studené vodě. Necháme je okapat nebo ubrouskem vysušíme. Pak je obalíme ve škrobové moučce nebo Solamylu.
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mladé cibulky omyjeme, cibulovou část rozkrájíme na kolečka a zelené natě na proužky.
Vepřová játra zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek a cibulky na kolečka. Společně chvíli opékáme. Okořeníme zázvorem, pálivou paprikou, přidáme lžičku cukru a 3 lžíce sójové omáčky. Před koncem smažení přisypeme zelenou cibulovou nať, nakrájenou na proužky a smažíme už jen chvíli, aby zelená nať úplně nepovadla. Pokrm můžeme opepřit a mírně přisolit.
Pikantní smažená vepřová játra podáváme s rýží nebo jen s tmavým pečivem. Zdobíme nakládanými feferonkami.