Použité suroviny receptu Rizoto s opečenými játry a sýrem:
100 g slaniny
| velkou cibuli
| olej
| 2 šálky rýže
| 8 dcl hovězího vývaru
| sůl
| 500 g jater (kuřecí, vepřová, hovězí) dle chuti
| 3 lžíce hladké mouky
| 1 lžička sladké papriky
| 1 lžička pepře
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Rizoto s opečenými játry a sýrem:
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a nepřikrytou uvaříme.
Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce smíchanou s pepřem a paprikou a prudce osmažíme. Po opečení je osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
Rýži rozdělíme na talíře, doplníme plátky jater a posypeme strouhaným sýrem.