Použité suroviny receptu Zabijačková játrová paštika:
3 kg bůčku bez kosti
| 1 kg vepřových jater
| 1,25 kg oloupané cibule
| dle chuti: česnek
| dle chuti: mleté nové koření
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| dle potřeby: sádlo pod cibuli
Postup přípravy receptu Zabijačková játrová paštika:
Cibuli nakrájíme a na sádle necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nakrájený bůček a dusíme pomalu až je hodně měkký (nesmíme zapomenout řádně míchat aby se nám to nepřipálilo). Mezitím umeleme játra a pak dvakrát umeleme podušený bůček. Vše vrátíme do hrnce, přidáme podle chuti koření a česnek (nedáváme ničeho moc můžeme přidat před podáváním). Znovu asi 10 minut dusíme, potom nepříliš horké plníme do sklenic asi 2 centimetry pod okraj sklenice. Uzavřeme a sterilujeme 1 hodinu na 100 stupňů necháme do druhého dne a znovu sterilujeme 1 hodinu na sto stupňů.