Postup přípravy receptu Masové kuličky Stroganov:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme teplé.
Mleté maso smícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.
V pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla a masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme.
Na zbývajícím másle opečeme cibuli doměkka, přidáme žampiony a podusíme je. Pak je zalijeme vývarem s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme ji k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného míchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové kuličky s omáčkou a ozdobíme čerstvou petrželkou.