Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Masové ražniči s omáčkou:
600 g vepřového filé
| 150 g uzeného bůčku nebo slaniny
| 3 cibule
| 1 červený a 1 zelený paprikový lusk
| 1/2 lžičky mletého pepře
| 5 lžic oleje
| sůl
| Na omáčku:
| 50 g majonézy
| 3 lžíce kečupu
| 2 lžíce sladké papriky
| 2 kapky tabasca
| 2 lžíce sojové omáčky
| 2 lžíce koňaku
| sůl, pepř, cukr
Postup přípravy receptu Masové ražniči s omáčkou:
Maso nakrájejte na 2 až 3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promíchejte s pepřem a olejem. Všechny přísady do omáčky dejte do misky, dobře rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem a cukrem. Maso a zeleninu nechejte krátce okapat. Napíchejte na špíz a grilujte při 175 stupních asi 7 minut. Špízem často otáčejte a kousky masa potírejte olejem. Hotový pokrm osolte.
Fotky receptu Masové ražniči s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!