1 rohlík
| 100 ml piva
| 1 vejce
| 1 cibule
| 700 g mletého míchaného masa
| 1 lžíce kremžské hořčice
| sůl
| mletý pepř
| tymián
| 150 ml horkého masového vývaru
| 250 g na plátky nakrájeného uzeného česnekového boku
| 1 lžíce jemně nasekané pažitky
Postup přípravy receptu Masový bochánek:
Rohlík nakrájíme na kostičky. Pivo rozšleháme s vejcem a směsí přelijeme rohlík v míse. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme společně s masem do mísy. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem a tymiánem a důkladně promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama bochánek, který vložíme do tukem vymazané hlubší zapékací nádoby s poklicí a v troubě při 190 stupních Celsia 20 minut zapékáme. Potom bochánek přelijeme vývarem a odkrytý pečeme zhruba 40 minut. Během této doby jej občas přelijeme výpekem. Ke konci pečení na bochánek křížem rozložíme plátky uzeniny a necháme ji na povrchu masa rozškvařit. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami a dušenou zeleninovou směsí.
Fotky receptu Masový bochánek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!