Postup přípravy receptu Masový nákyp s cuketou - recept pro pomalý hrnec:
Cukety oloupeme, nakrájíme asi na 1 cm silné plátky a osolíme. Necháme chvíli odležet, aby pustily vodu. Vodu z nich slijeme, mraženou zeleninu necháme rozmrazit a také slijeme přebytečnou vodu. Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou anglickou slaninou a prolisovaným nebo utřeným česnekem. Okořeníme kořením na mletá masa, přidáme trochu sušeného tymiánu a rukama směs důkladně propracujeme. Do keramické nádoby pomalého hrnce střídavě rovnáme vrstvu nakrájených cuket, zeleninové směsi a masa. Maso posypeme nastrouhaným sýrem a opět poklademe vrstvou cuketových plátků, zeleniny, mletého masa a sýru. Poslední vrstvu tvoří maso. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni asi 6 - 7 hodin nebo na II. stupni asi 4 hodiny.