Použité suroviny receptu Masový vývar s jablečnou vložkou:
1 cibule
| 600 g hovězího masa na polévku
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 1 bobkový list
| 2 zrnka nového koření
| po 4 stoncích tymiánu a majoránky
| 3 zrnka černého pepře
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 malý celerový řapík
| 3 mrkve
| 1 červená cibule
| 2 lžíce oleje
| 2 nakyslá jablka
| 100 g vypeckovaných sušených švestek
| dle chuti: skořice a kmín
Postup přípravy receptu Masový vývar s jablečnou vložkou:
1. Cibuli rozpůlíme. Maso zbavíme tuku a opečeme ve velkém hrnci. Zalijeme 1,5 l vody a přikryté vaříme 50 min. na mírném ohni.
2. Očištěnou polévkovou zeleninu nadrobno nakrájíme. Přidáme k masu s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a majoránkou. Osolíme a opepříme. Vaříme dalších 30 min. Maso vyjmeme a použijeme na jiný pokrm.
3. Síto vyložíme mulem, vývar procedíme a odchytíme. Očistíme mrkve, oloupeme cibuli. Obě přísady nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Podlijeme vývarem a vaříme 3 min.
4. Jablka zbavené jádřince nakrájíme na jemné dílky. Vložíme se švestkami do polévky. Patřičně dochutíme a podáváme ozdobené majoránkou.
Fotky receptu Masový vývar s jablečnou vložkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!