Postup přípravy receptu Medailonky s pomerančovou omáčkou:
1. Koňak rozmícháme s 1/2 lžičky sirupu, olejem, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme maso a dáme odležet nejméně na 10 min. Poté medailonky opékáme z každé strany 5 min. na rozehřátém másle. Vyjmeme z pánve a uchováme horké. Vypečenou šťávu rozředíme pomerančovou šťávou a krátce povaříme.
2. Oloupaný a očištěný pomeranč nakrájíme na plátky a dále na čtvrtky. Oloupaná rajčata zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
3. Do omáčky přimícháme sirup a citronovou šťávu. Přidáme rajčata a promícháme se smetanou. Osolíme, okořeníme kayenským pepřem a kari. Vložíme nakrájený pomeranč a prohřejeme. Omáčku podáváme k masu a nudlím.
Fotky receptu Medailonky s pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!